Sagt om Mindful Birth

Her kan du læse hvad deltagere og jordmødre har sagt om Mindful Birth

De gravide siger:

"Mindful Birth arbejder meget med at en fødsel er en forudsigelig proces og at den nødvendigvis ikke bliver som man kunne ønske sig eller havde forstillet sig. Det er vigtigt at kunne være omstillings parat. Det hjælp mig rigtig meget til at acceptere min fødsel"

- Pernille

"Det vigtige for mig var at fik rigtige mange redskaber - mentalt og fysisk - grundig øvet, så jeg blot skulle række ned i min "værktøjskasse" og finde det der virkede minut for minut"

- Jette

"Da jeg havde stor angst i forbindelse med min fødsel, valgte jeg at deltage i et Mindful Birth kursus. Det viste sig at være de bedste penge jeg havde givet ud i forbindelse med min graviditet"

- Dorthe

”Jeg vil gerne sige stor tak for et godt Mindfuld Birth kursus i maj måned 2015.
Jeg fødte en dejlig pige d. 26. juli og jeg alt gik stille og roligt bl.a. takket være, de ting jeg lærte under dit kursus. Jeg brugte de lange ind- og udåndinger under veerne og blev ved med at fokusere på tanken om, at min krop nok skulle klare arbejdet og at smerterne var helt naturlige og at der var pauser, hvor jeg kunne slappe af, så godt jeg kunne. Jeg fødte min datter i vand, hvilket jeg havde ønsket og det hele gik ret hurtigt ( 4,5 timer fra jeg kom til fødegangen).

Jordemoderen sagde, at grunden til den hurtige fødsel, var at jeg var så god til at slappe af, så kroppen kunne gøre sit arbejde. Det betyder ikke, at jeg ikke skreg og brølede. Det gjorde jeg også - men kun nogle sekunder - så fokuserede jeg atter på vejrtrækningen.
Så kan kun anbefale andre, at komme på dit kursus og kan godt forstå dem, der siger at de ville ønske, at de havde gået til fødselsforberedelse.

- Mie

Jordemøderne siger:

"Jeg har allerede haft de første fødsler, hvor Mindful Birth Metoden var med i stor stil. Den ene, en førstegangsfødende, havde stor gavn af tælleteknik og positive sætninger/tanker om mødet med sit barn. Et andet eksempel var en anden gangs fødende, som oplevede presseperioden ved første fødsel, som panisk. Men med guidning i en vejrtrækningsøvelse, hvor den fødende ikke presser barnet ud, men ånder det ud ved hjælp af vejrtrækningen, var hun denne gang rolig, koncentreret og fokuseret. En måbende mand stod ved siden af og så sit barn blive ”åndet” ud”

- Jordemoder Gitte Aagaard Odense

I mit virke som jordemoder anvender jeg gerne elementer fra Mindful Birth under nogle fødsler. Jeg tænker særligt på, at få de fødende kvinder til at fokusere på deres vejrtrækning, berolige dem med positive sætninger som i høj grad handler om accept i stedet for kontrol samt anvende min viden om kamp/flugt og ro/hvile systemerne og disse indvirkning på kroppens hormonproduktion.

Jeg vil nævne et eksempel fra min hverdag på fødegangen, hvor jeg var med til en fødsel ved et par, som ventede deres første barn. Under denne fødsel anvendte jeg bevidst nogle teknikker fra Mindful Birth samt elementer som optimerer den naturlige oxytocinproduktion. Kvinden kom blandt andet i badekar, vi slukkede lyset, satte noget roligt og afslappende musik på og jeg tale til den fødende med små sætninger fra selvhypnosedelen. På ankomsttidspunktet havde den fødende haft vandafgang i 6 timer, veer i 5 timer og var 3 cm åben, og hun var meget anspændt og bange. 5 timer efter hendes ankomst til fødegangen havde hun en naturlig og rolig fødsel i badekaret. Jeg skal ikke kunne sige hvordan denne fødende ville have født uden at jeg gjorde brug af teknikerne fra Mindful Birth, men jeg tror bestemt på, at de havde en gavnlig og positiv indvirkning på fødslen og parrets fødselsoplevelse.

- jordemoder Maiken Christiansen Aarhus

   

Change your life
v/ Bjarne Dam Larsen
Paarupvej 15
5210 Odense V
telefon 53 500 588     Online Booking

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk