Parterapi

Hvorfor gå i terapi som par? 

Fordi det at være et par kræver følelser for hinanden, kommunikation, og accept. Følelserne kommer nemt, i starten af et forhold - lyst, begær og fascination af den anden, det bobler i blodet af os - vi er forelsket, og intet kan forstyrre os i den tilstand.
Men i virkeligheden - når hormonerne har lagt sig, og virkeligheden igen banker på - så er det nu to individer, med hver deres verdenstilblivelse, verdensbilleder og overbevisninger, som skal til at finde ud af, hvordan de nu skal leve et dejligt, godt, meningsfuldt og lykkeligt liv sammen.

Der er ofte mange ting, vi er enige om, men ofte dukker der ting op som vi ikke er enige om, og alt efter hvad vi har med gennem vores verdenstilblivelse, som det individ vi er, så forsøger vi at løse udfordringerne vi møder på bedste måde.
For nogle par går det fint - selv om de kommer ud af kurs, finder de en fælles forståelse/løsning/aftale, og de er videre.
Men for andre bliver det svært, at finde ud af at forene og acceptere, den andens verdensbillede, med sit eget, at forstå overbevisningerne, når nu man selv er overbevidst om noget andet - ja, listen er lang, af forskellige muligheder og grunde til konflikter i et par forhold.

I bund og grund opstår disse konflikter, og de handlinger de måtte medføre, fordi vi ikke kommunikere, lytter og reflektere. Virkeligheden er, at din virkelighed ikke er virkeligheden, og at din partners virkelighed ikke er virkeligheden. I er to individer, der forstår og ser verden ud fra den verdenstilblivelse, i hver især har haft, gennem barndom, tidligere forhold m.m.

Kunsten i et parforhold består nu i, at kommunikere din virkelighed ud til den anden på en assertiv måde. Kunsten består i at lytte til det den anden siger, og prøve at forstå og reflektere over samspillet, så undgår I, at vokse fra hinanden som par. Derimod udvikler I jer som par - og individer.

"Når du accepterer, at hvert menneske har sin egen måde at opfatte verdenen på og at denne måde har lige så meget "ret" som din, har du taget det første vigtige skridt til at kommunikere endnu mere effektivt." 

Som udgangspunkt foregår sessionerne fælles, men nogle gange kan et forløb med en kombination af individuelle sessioner, hvor fokus er på den enkeltes verdenstilblivelse og verdensbilleder være gavnlig. Tanken bag denne kombinations form er at; hvordan skal vi dog kunne forstå den anden, hvis vi ikke forstår os selv.

Hvis I efter at have læst denne beskrivelse af parterapi føler, at det kunne være en vej for jer, og jeres forhold, så skal i være hjertelig velkommen. Det vil glæde mig, at være medundersøger af jeres virkelighed, og være katalysator for jeres udvikling som par og individer.

Uddannet par - og familieterpeut ved HEG instituttet 

Parterapi Odense

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk