Eksistentiel psykoterapi

Lidelse eller eksistensspænding oplever vi alle før eller siden i vores liv. 
Sygdom, dødsfald, fyring, skilsmisse, ulykker er livbegivenheder, der får os til at stille et af lives store spørgsmål; Hvad er meningen med livet og hvor er jeg, og hvem er jeg i det vi kalder livet?

Det behøver ikke kun at være de dramatiske begivenheder, der får os til at stille spørgsmål ved livet, det kan også være en dyb følelse, fornemmelse af, at noget ikke er som det burde være. Frygt, angst, depression, en følelse af at være ulykkelig bliver ofte det, vi oplever når livet opleves gennem disse livsbegivenheder og følelser.

Filosofisk snak, men når alt kommer til alt, så stiller vi os selv, bevidst eller ubevidst, de store spørgsmål om grundvilkårene i livet:
1) at vi alle skal dø 
2) at vi i afgørende stunder er alene 
3) at vi har frihed til at vælge vores liv 
4) at vi må kæmpe for at skabe mening i vores liv.

Hvis vi ikke tager os af spørgsmålene, så kan de manifestere sig fysisk eller psykisk - og vi mærker eksistensspændingen, vi lider.

Det jeg som eksistentiel terapeut kan hjælpe dig med er, at undersøge din verdenstilblivelse og de verdensbilleder/overbevisninger, som er skabt ud af din verdenstilblivelse. Vi kan ikke lave din verdenstilblivelse om, men vi kan sammen finde det som du kan ændre, og jeg kan støtte dig i at gøre det, og det som du ikke kan ændre kan jeg kan hjælpe og støtte dig i at acceptere, at sådan er din virkelighed. 

Man kan sige, at vi sammen undersøger og undre os over dit liv, og det som livet byder dig. Igennem de reflekterende samtaler finder du måske en anden, og for dig, bedre måde at være i verden på.

"Jeg kan hjælpe dig med at se eksistensen i øjnene, både med tåre og med smil" 

Eksistentiel psykoterapi er også for jer som ønsker at gå i parterapi. Vejen til at vokse med hinanden er gennem undersøgelse og nysgerrighed på sin partners verdenstilblivelse og verdensbilleder. Kommunikation er hovedordet i den nysgerrige undersøgelse af den anden.

Læs mere om parterapi 

Denne eksistentielle tilgang til psykoterapi bygger på Carl Rogers beskrivelse af klientcentreret psykoterapi, den fænomenlogiske undersøgelse metode og eksistentielle anvisninger beskrevet af Ernesto Spinelli.

Jeg er uddannet ved: 
Institut for Dynamisk Lederskab 

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

 

 

Eksistentiel psykoterapi Odense

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk