Tanker bestemmer hvilken fødsel du får
06.01.2020

Et gammelt kinesisk ordsprog siger: ”Pas på dine tanker for de skaber dit liv”.

Siden 2009 har jeg undervist gravide i, at det ikke kun er vores liv tanker skaber, men at tanker også kan skabe den fødselsoplevelse mor og barn kan få. Det er helt enkelt; er der frygtsomme tanker eller en utryg stemning under en fødsel, så opfatter din hjerne det som fare og din krop går i kamp, flugt eller frys forsvar. 

I den tilstand kan du ikke føde naturligt. Alle de hormoner som skal sætte din fantastiske og intelligente krop i stand til at føde virker ikke i kamp, flugt eller frys tilstanden. En ellers naturlig fødsel går derfor meget nemt hen bliver til en medicinsk fødsel.

Hvad det kan føre med sig af ubehag har du måske selv prøvet eller hørt om. Det er skruen uden ende, negative fødselsoplevelser skaber ny bekymring/frygt, som så skaber nye negative oplevelser og historier om fødsler.

Hvornår har du f.eks. sidst hørt en fortælle om en fantastisk fødselsoplevelse?

Medierne laver udsendelser der hedder ”Hjælp jeg skal føde” i stedet for ”Hurra jeg skal føde”. Bekymring og angst sælger desværre bedre end positive historier. 

Lad mig lige slå fast; jeg er ikke imod medicinske fødsler. Heldigvis står der særdeles veluddannede jordmødre og fødselslæger klar, når naturen kræver en hjælpende hånd.

Det er blot blevet en tendens, at de fortæller dig om alt det de kan gøre for dig hvis (og det er næsten blevet en overbevisning om når) der går noget galt. Herved er de med til at sprede unødig bekymring og frygt, som du bevidst og ikke mindst ubevidst opfatter.

I stedet burde de fortælle dig hvor fantastisk og intelligent en krop du har, og at den er designet til at føde. 

De burde undervise dig i at bringe dig selv hen i ro/hvile systemet, for i den tilstand, ro/hvile, hjælper du og understøtter du nemlig kroppens naturlige fødselshormoner og processer, med naturlige fødsler som resultat. 

De burde undervise dig i, at arbejde med dine bekymrings og frygt tanker, hvis du har nogle.

De burde undervise dig i positive tanker og deres psykologi og ikke mindst evne til at skabe naturlige fødsler og alt andet positivt i livet. Dette burde de gøre før, under og om nødvendig efter fødslen. 

FØDSELSMENTALTRÆNING OG BARNETS GRUNDTONE

Der er flere grunde til at du burde undervises i fødselsmentaltræning.

Dine tanker skaber ikke kun dit liv og din fødsel, den sidste nye viden peger også på at tanker er med til at skabe den ”grund tone” den ”grund melodi” den ”grund substans” dit barn fødes med.

Det er almindelig opfattelse, at dit ufødte barns sundhed kun har noget at gøre med om du tager de rette vitaminer og mineraler, om du spiser sundt og dyrker motion. Resten sørger generne for. Men den nyste forskning viser, at dit barn reagere på andet end den fysiske ernæringssituation.

Jo mere forskerne finder ud af, jo mere må de sande, at dit fosters nervesystem opfatter mere, af forskellige kanaler og tidligere i tilblivelsen, end først antaget. "Dit foster er ikke et simpelt væsen, men en kompliceret og tidsløs lille skabning med uventet dybe tanker" skriver David Chamberlain bl.a. i sin bog The Mind of Your Newborn Baby. 

Vi ved alle, at det du indtager, indtager dit ufødte barn også, uden filter gennem navlestrengen.

Det betyder også at den brede vifte af informations molekyler, som f.eks. kemiske stoffer, de hormoner og vækstfaktorer, der påvirker og kontrollere dit følelsesmæssige og fysiske helbred, også påvirker dit ufødte barn.

Dit barn optager f.eks. kortisol og andre stresshormoner som du producerer, hvis du er bekymret eller angst.

Omvendt så optager og bader dit barn også i de kemiske stoffer og hormoner som du producere når du er forelsket i dit ufødte barn, din kæreste eller mand - ja, når du er forelsket i livet (mindre kan også gøre det).

Det betyder ikke, at du ikke må have bekymrede/angste tanker eller negative tanker under din graviditet – det kan ingen mennesker (gravide eller ej) sige sig fri for. Det betyder først noget, hvis det bliver grundstemningen i dit graviditets forløb, fordi dit barn i dets udvikling inde i din mave er i samme stemning og fødes med den grundstemning, helt ned på et cellulært plan.

Det er derfor du efter min mening og erfaring skal tilbydes en positiv orienteret fødselsforberedelse, og hvis din bekymring eller angst er sedimenteret (fastlåst), så bør der tages hånd om det af den terapeutiske vej. 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


   

Change your life
v/ Bjarne Dam Larsen
Paarupvej 15
5210 Odense V
telefon 53 500 588     Online Booking

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk