Når terapeuten må æde sin egen medicin
19.07.2016

Sidste gang jeg skrev på min blog her, skrev jeg om det en vandretur på 800 km kunne gøre ved en og ikke mindst hvad det havde gjort ved mig, sidste gang jeg gik Caminoen. Mange kloge ord og tanker.

Men her er så SANDHEDEN om den nummer to tur på Caminoen i 2013, som ikke helt blev som forventet. FORVENTET et mærkeligt ord når tænker over det. FORVENET – noget vi venter på skal ske. Det vender jeg tilbage til.

Men turen gik altså ikke helt som forventet. Hvad skete? Jo, alt gik faktisk som forventet til at starte med. Jeg kom godt af sted, kom til Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrig, og startet vandreturen som forventet. Det var hårdt den første dag, som forventet, men anden dag skete der noget, som ikke var forventet. Jeg fik vabler, og det var bestemt ikke forventet, idet jeg sidste gang jeg gik turen, ikke fik en eneste.

Flere vabler kom til som turen skred frem, og hele turen begyndte at dreje sig om vabler og de smerter, det nu giver.

Lang historie kort, 300 km fremme på turen måtte jeg indse, at det uventet måtte ske – jeg måtte give op. Infektion i en af de mange vabler stoppede mig, en svær kamel at sluge.
Om natte drømte jeg helt vildt, og vågnede men disse ord i mit hoved:

"Det er virkeligheden. Ikke den virkelighed du har skabt inde i dit hoved Bjarne Dam Larsen, men virkeligheden i virkeligheden. Den virkelighed din krop lever i, og ikke den dit sind gerne vil skabe" Sådan Bjarne Dam Larsen, nu kan du selv smage den "medicin" du giver andre :o)

Her blev terapeuten ramt "lige i røven" af sin egen snak, blogs, terapiform m.m. om det, at se og acceptere virkeligheden. Hvor er det befriende når det sker, hvor er det herligt når ens eget ego bliver udstillet, opdaget og hængt til tørre.

Det giver mig mulighed for at undersøge mit eget verdensbillede og vende tilbage på sporet. En mulighed for at ”Walk the talk” i stedet for at ”Talk the Walk”
Der er ingen tvivl om, at mit verdensbillede om virkeligheden har udvidet sig, og tilført en bid mere af den virkeligheden mit sind forsøger ikke at se. Der er heller ingen tvivl om, at kommende foredrag om Caminoen også vil være langt mere nuanceret, end dem jeg har holdt ind til nu :o)

Og hvad er der, med det ord, FORVENTNING – hvordan kan jeg forvente noget som helst – jeg, som eksistentielt ingen magt har. Jeg som absolut ikke kan kontrollere noget som helst – det er en illusion – JEG er en illusion. Lige NU er jeg her – men i det næste NU kan jeg være væk. DET er det eneste jeg ved med sikkerhed, det ENESTE jeg KAN forvente – DET er virkeligheden.

”I samme øjeblik dommen ophører gennem accept af det, som er, har du gjort dig fri af sindet”
- E. Trolle

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


   

Change your life
v/ Bjarne Dam Larsen
Paarupvej 15
5210 Odense V
telefon 53 500 588     Online Booking

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk