Når kroppen husker
12.07.2016

I bund og grund så er vi mennesker temmelig simple, takket være vore Amygdala (krybdyrhjerne) er vores krop og tanker faktisk kun optaget af to ting; er der fare eller er der ikke fare?

Ja, jeg ved det lyder simplet, når vi tænker på hvad vores hjerne ellers kan - men det er sandt. Din Amygdala er konstant på arbejde blandt de mange, flere 1000 sansetryk du bombaderes med dagligt. Den scanner alle indtryk og vurdere i et splitsekund, om der er fare på færre eller om der er udfordringer på vej. Din Amygdala kan trumfe alt andet aktivitet i dig krop og hjerne, og stjæle alt energi til at sætte dig i alarm beredskab eller i Kamp/flugt beredskab – sådan, lige NU.

Smart, hvis du stod over for et vidt dyr eller en morder med en stor kniv, men usmart fordi Amygdala ikke kender forskel på virkelighed, tanker om virkeligheden eller fantasi. Selv ord kan få Amygdala til at reagere. Der udover, så husker og gemmer Amygdala alle vore følelsesmæssige oplevelser i lav opløsning, så når en situation, begivenhed eller hændelse blot mindre det mindste om noget som du har været ked af, såret over, bekymret, angst for, så reagere den. Dit hjerte slår hurtigere, åndedrættet blive hurtigt og overfladisk, kaskader af stress hormoner fra din binyre skylder ud i dine blodåre og gør din krop klar til Kamp/flugt, eller til at stivne (handlingslammet) som også er en flugt tilstand. Undertrykker du din følelser stiger aktiviteten i Amygdala og stress, angst, frygt, bekymring, sorg, depression, endda fysiske symptomer opstår.

Kamp/flugt tilstanden sker bare – bevidst eller ubevidst.

Vi besidder dog en anden evne/tilstand, ro/hvile tilstanden. I den tilstand, som jeg vil påstå er din naturlige tilstand, her fungere din krop optimalt, er der noget det ikke fungere som det burde, så er det også i ro/hvile tilstanden din krop kan heale sig selv. Det er i den tilstand, du kan komme i kontakt med det, som din Amygdala har gemt i lavopløsning af situationer, begivenheder og hændelser. I ro/hvile tilstanden kan du tage dig af, give opmærksomhed og nærvær til din krop og forløse den energi som Amygdala har lagt beslag på.

Ro /hvile tilstanden er ikke en tilstand du komme i, men en tilstand du bringer dig hen i – altså du skal gøre en aktiv indsats.

Der er mange aktiviteter og behandlings former som du kan bruge til at bringe dig i ro/hvile. Den mest indlysende (for de fleste) og billigste er naturen lige uden for din dør – eller nogle kilometer væk.
Som terapeut med mange værktøjer til ro/hvile i værktøjs kassen, vil jeg her dog fremhæve healingmassage som et fantastisk forløsende værktøj til, at opnå maksimal ro/hvile og healing på samme tid. 
Det, der gør healingmassage så unikt er, at det er en blid, nærværende og kærlig massageform, som, fordi det er er en helkropmassage, med vægt på hele kroppen, kommer i dyb kontakt med den tilbage holdt følelsesmæssige energi i kroppen. 

Når enten den opmærksomme healingmassør eller den opmærksomme modtager mærker/ser kroppens reaktion på berøring på et bestem område, kan healingmassøren eller modtageren verbalt adressere reaktionen, og modtageren kan reflektere over hvilken følelse, situation, begivenhed eller hændelse Amygdala her har gemt/lageret. Herefter kan healingmassøren blidt og nærværende give stedet healings energi, nærvær og opmærksomhed, og tilbageholdt energi kan forløses, som var stedet drysset med magisk tryllestøv.

Ud over nærvær og healins energi, så udløser healingmassage lykkehormoner som oxytosin og serotonin, fra dit indre medicinskab.

Healingmassage kan stå for sig selv, eller kombineres med eksistentiel samtaleterapi hvis du vil arbejde med dig selv og skabe kontakt mellem sind, krop og sjæl.
Healingmassage kan også gives som tantra massage hvis du ønsker at arbejde med din sensualitet og seksuelle energi. 

Læs mere om tantra massage på min tantra hjemmesiden www.tantramassageodense.dk  

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


   

Change your life
v/ Bjarne Dam Larsen
Paarupvej 15
5210 Odense V
telefon 53 500 588     Online Booking

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk