Er virkeligheden virkelig virkeligheden
13.06.2017

Se godt på billedet før du læser videre - din virkelighed vil måske ændre sig, når du har læs bloggen.

Virkeligheden, ja hvad er virkeligheden? Er virkeligheden det jeg ser, eller det du, din nabo, eller hvilket som helst menneske på denne Jord ser? Opfatter og oplever vi det vi ser ens?

Et forsøg med psykologi studerende viste at vi mennesker fordrejer ”virkeligheden” allerede få minutter efter den er sket.

En lille gruppe psykologi studerende fik ”i virkeligheden” fortalt den samme korte historie, samme ord, samme fortæller, samme stemning. Få minutter efter blev de bedt om, at genfortælle historien nøjagtig som den blev fortalt. Allerede her var der forskellige visioner af historien. De blev bedt om at fortælle den igen efter nogle timer, dage og måneder, og historien ændre sig til den var ukendelig.
Måske du kender princippet fra en selskabsleg, en historie sættes i gang og fortælles videre og ender til sidst hos den, der startede den som en helt anden historie.

Hvad beviser det? Måske husker vi mennesker bare super dårligt. Måske er det fordi vi mennesker bevidst/ubevidst opfatter det der sker – Virkeligheden – gennem de filter af overbevisninger, forestillinger, tanker, oplevelser, følelser m.m. som vi indeholder. Virkeligheden er måske ”bare” det der sker – en dør, en bliver født – og der i mellem påvirkes vi af de omgivelser vi lever i, de mennesker vi møder på vores vej. På den måde skaber vi vores virkelighed, og vi tror at andre ser, oplever, føler, tænker det samme som os.

I virkeligheden er det hele måske blot tanker, følelser, minder i form af fragmenter af billeder. Billeder som kun er taget fra en vinkel – din vinkel. Det er din virkelighed – men er det virkeligheden?
Findes der en virkelighed, eller er virkeligheden, at der findes ligeså mange virkeligheder som der er mennesker på denne Jord.

Jeg ved det virkelig ikke – men hvis det er sandt, at vi skaber vores virkelighed gennem vores tanker, overbevisninger, følelser og oplevelser, så er der for mig at se håb forude hvis du er en af de mange mennesker, som lider i deres virkelighed.
Kunne det tænkes at du ved at undersøge din virkelighed kunne opdage en anden vinkel og se noget nyt – måske.  

Samme billede som foroven, blot en anden vinkel - Hvad ser du nu!

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


   

Change your life
v/ Bjarne Dam Larsen
Paarupvej 15
5210 Odense V
telefon 53 500 588     Online Booking

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk