Den falske Guru
31.10.2018

Her en blog fra en ”Falsk Guru”

En veninde sendte mig linket på DR2 dokumentaren ”Kumar – den falske Guru”
Det var dog med lidt blandet følelser jeg så udsendelsen. Specielt følte jeg mig vidne til et etisk ”overgreb” på mennesker og deres tillid. Men på den anden side også meget opløftet over budskabet.

Kort fortalt handler dokumentaren om en helt almindelig mand, film instruktør, med indiske rødder, som vil bevise at alle kan blive en Guru.
Han har let ved at falde ind i rollen pga. af sine Indiske rødder, han skal blot lade håret og skægget gro, og iføre sig en rød sari, så ligner han det de fleste af os forestiller os om en Guru.

Han starter i Indien, for at ”studere” rolle modeller (andre Guruer) og begiver sig så til USA for at udføre sig eksperiment. Han opfinder sin egen vise lære han vil undervise i.

Faktisk fortæller han hele tiden de mennesker han møder og underviser, at han er en illusion, at han er falsk, at han ikke er den de tro han er, han er en del af deres illusion. Et spejl på det de ønsker at se.
Han underviser i, at det guddommelige og svarende på alle vores lidelser, og spørgsmål om livet ikke skal findes i den ydre verden, og slet ikke i en ydre Guru.

Læren er, at DU inde i dig selv er din egen Guru, du har selv svarene på din søgen. 

Udsendelsen sætter uvilkårligt spørgsmål ved det voksende udbud af alternativ og spirituelle behandlings udbud lige fra yoga til healing m.m.hvilket se med mine briller er sundt. Vi skal som klienter/brugere være kritiske i junglen af tilbud.

Hvad er det denne ”Falske Guru” beviser med sit fup nummer?

Ja, han beviser 3 ting, som jeg ser det.
For det første, at vi mennesker har brug for ”noget” der skaber mening i vores liv. For det andet at relationen mellem mennesker (også behandler og klient) er vigtigere end alt andet. For det tredje, at vi KAN skabe forandring i vores liv når vi tager ansvar for vores eget liv, når vi finder vores egen indre Guru.

Udsendelsen fik mig til at sidde og tænke over min egen profession som terapeut. Er jeg den ”Falske terapeut”? Svarret er JA, det er jeg.
Jeg er den samme illusion, jeg er ikke den I tror jeg er, hvis I altså tror jeg er noget andet end jer.
Jeg er som du er, et almindeligt menneske, jeg har ingen særlige evner, som du ikke har. Der er ikke noget af det som jeg kan, som du ikke også kunne, hvis du ville.
Det jeg tilbyder dig er en relation du kan føle dig tryg ved. Et spejl som reflekterer dig, og dine overbevisninger, som stiller de spørgsmål du kunne stille dig selv. Jeg er intet andet end en refleksion af din indre Guru. 

Den STORE forskel er, at jeg ikke er et fup nummer.
Jeg vil intet bevise ved at forestille mig noget jeg ikke er. Jeg fjerne ikke spejlet, og fortæller dig du er blevet fuppet, at du har været med i et forsøg.
Jeg spiller rollen helt ud og leger ikke med etikken omkring andres følelser - det er forskellen. Men jeg kan KUN være enig i budskabet.

Men kan desværre ikke se dokumentaren længere på DR2´s hjemmeside, men jeg har fundet en TED video hvor "Kumar" alies Vikram Gandhi fortæller om hvorfor han lavede filmen.
 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


   

Change your life
v/ Bjarne Dam Larsen
Paarupvej 15
5210 Odense V
telefon 53 500 588     Online Booking

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk