Så glæd dig dog
15.01.2020

Du har lige fået dit svar ved lægen eller den indkøbte graviditets-test viser, at du er gravid!

Hvad gør du? Åbner du vinduet og råber til verden ”Hurra jeg er gravid” eller siger du det til den første og bedste du møder på din vej, fordi du ikke kan lade være, fordi du bobler af lykke?

Eller tænker du, at ingen skal have det at vide før du er helt sikker, eller før det kan ses, eller før du er ovre de kritiske første uger (for det har du hørt, at de første uger er- kritiske)?? 


Et gammelt kinesisk ordsprog siger: ”Pas på dine tanker for de skaber dit liv”.

Siden 2009 har jeg undervist gravide i, at det ikke kun er vores liv tanker skaber, men at tanker også kan skabe den fødselsoplevelse mor og barn kan få.


Eller mange af os tror, at vi ikke er noget værd, vi siger om os selv at vi har et lavt selvværd. Men er det sandt, er vi ikke alle noget værd?

Jeg vil påstå at nogen, eller noget har fået dig overbevidst om, at du ikke er noget værd. Det lille barn er ikke født med lavt selvværd. Så hvad er der sket i din verdenstilblivelse, som har givet dig dette falske selvbillede af dig selv, om end det opleves som sandt for dig.

Inden vi ser mere på lavt selvværd, så lad os lige få defineret forskellen på lavt selvværd og dårlig eller lav selvtillid.


Den falske Guru
31.10.2018

Her en blog fra en ”Falsk Guru”

En veninde sendte mig linket på DR2 dokumentaren ”Kumar – den falske Guru”
Det var dog med lidt blandet følelser jeg så udsendelsen. Specielt følte jeg mig vidne til et etisk ”overgreb” på mennesker og deres tillid. Men på den anden side også meget opløftet over budskabet.

Photo by Deva Darshan on Unsplash


Det er dyrt at have fertilitets problemer. Både for den fysiske pengepung men bestemt også på det personlige plan og parforholdet. I dag kommer hvert tiende danske barn til verden ved hjælp af kunstig befrugtning. 

Lad os kigge på, hvordan i kan booste fertilitet på den billigere måde!


Se godt på billedet før du læser videre - din virkelighed vil måske ændre sig, når du har læs bloggen.

Virkeligheden, ja hvad er virkeligheden? Er virkeligheden det jeg ser, eller det du, din nabo, eller hvilket som helst menneske på denne Jord ser? Opfatter og oplever vi det vi ser ens?

Photo by eberhard grossgasteiger on Unsplash


Hvor svært kan det liv da være?

Ja, så svært som vi gør det til. 

Livet er hvad det er – punktum – og vi mennesker lider når vi ikke kan/vil acceptere det faktum. Vi lider, når vores indre billede (verdensbillede) af hvordan livet burde være ikke stemmer overens med det som i virkeligheden er eller sker.

Hvad kan vi gøre ved det?


I denne juletid har de sociale medier været fyldt med god hjertet mennesker, der har ønsket fred på Jord og det er jo også det selve jule budskabet handler om.
Trods alle de gode ønsker og religions budskaber så er der krig i verden, ung pige bliver fundet dræbt, fly styrter ned, lastbiler bliver brugt til terror, mennesker vi ser op til dør alt for tidlig osv. osv.
Det har været sådan altid og vil altid være sådan – meningsløst.


”Det er helt sort” eller ”det er håbløst” er ord jeg ofte hører i min klinik. Specielt når vi mennesker er på vej ind i en trist tilstand, eller dybere end det - en depression, mister vi håbet om, at ting nogensinde vil ændre sig. Alt ser sort, gråt og trist ud. Livet gør forbandet ondt.

Jeg har selv for mange år siden været der – i det sorte, grå og triste hul.


Emnet her berører det eksistentille emne Kærlighed vs. aleneværden.

At være et par kræver følelser for hinanden, kommunikation, og accept. Følelserne kommer nemt, i starten af et forhold - lyst, begær og fascination af den anden, det bobler i blodet af os - vi er forelsket, og intet kan forstyrre os i den tilstand.


   

Change your life
v/ Bjarne Dam Larsen
Paarupvej 15
5210 Odense V
telefon 53 500 588     Online Booking

Autoriseret sundhedsperson ID: 06V35

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk